PSYH.KIEV.UA – Вісник психології і соціальної педагогіки

kazka

Розпочато:кінець зими 2006 р.

Вісник психології і соціальної педагогіки виріс з проекту “Сайт кафедри педагогіки та психології вищої школи НПУ ім. Драгоманова“, який був заснований мною спільно з на той час доцентом кафедри педагогіки та психології вищої школи НПУ ім. М.П. Драгоманова Юрченком Віктором Івановичем.

Сайт спочатку більш позиціонувався як збірник рефератів, написаних в різні роки аспірантами НПУ імені Драгоманова, і про які ніхто не знав, окрім запиленої шафи на кафедрі педагогіки та психології вищої школи.

Проте потім сайт почав обростати різноманітними розділами, були додані міні-резюме власне самих аспірантівопис кафедри тощо.

Пізніше було створено новий розділ “Науковці кафедри”, куди ці наукові особи почали викладати свої наукові праці. Було додано кілька дисертацій та авкторефератів дисертацій з педагогіки та психології вищої школи, статті ті інші матеріали. Також сформовано величезну (понад 2500 літературних джерел з педагогіки та психологіїбібліографію

Все це призвело до певної популярності ресурсу, навіть незважаючи на таку його вузьку спеціалізацію.

Проте, як відомо, все добре колись закінчується :(. На жаль, пішов з життя, керівник кафедри професор Мороз Олексій Григорович, був вимушений покинути кафедру ідейний натхненникВіктор Іванович Юрченко. Сайт майже два роки не оновлювався, проте навіть в таких важких умовах до сайту приходило все більше відвідувачів.

Зважаючи на все це, було вирішено перевести сайт кафедри в нову якісну площину і перетрансформувати його на Вісник психології і соціальної педагогіки. Очікуємо найближчим часом ще більше якісно нового контенту, новин, статей, дисертацій та інших матеріалів, які кропітлило збирає та надає на розміщення Віктор Іванович Юрченко, який на даний час вже є завідувачем кафедри в Інституті психології і соціальної педагогіки КМПУ імені Б.Д. Грінченка.